Borevogn 605 FMGeorig 605 er en crawler montert rigg spesielt utviklet for skandinavisk terreng. Den kan rigges med egnet utstyr for å utføre svært lette metoder, som vekt klingende og vingebor til tunge metoder som jord fjellboring og foringsrør med ODEX 90 eller robex 90. Georig 605 drives av en 95kW Perkins dieselmotor. Til motoren er det hydraulikkpumper tilkoblet , fôring for rigg manøvrering og alle bore funksjoner. Masten kan vippes forover og bakover samt mot venstre og høyre, til alltid å få vertikal boring . Riggen kan også utstyres med to ben for å forenkle eksakt utjevning av masten. Borehodet (spindel ) er manøvrerbar kontinuerlig, for fremstøt, moment og rotasjonshastighet . Presset for hydraulisk chuck og stang klemme kan justeres. Riggen kan manøvreres enten ved kabel eller fjernstyring. Riggen er forberedt for rask og enkel montering av alle Geotech`s verktøy.

Mast

Chassi

Slaglengd: 2450 mm
Vertikal høydejustering: 400 mm
 

Høyde: 2140 mm
Lengde: 4370 mm
Bredde: 2010 mm
Markfrigang: 310 mm
Vekt: 5300 kg, beroende på utstyr

Motor

Perkins 4 sylinder. Diesel 106 kw

Geotech 605 FM er utstyrt med:
Kompressor 3-4 m3, 15 bar.
Hammerutrustning Atlas 150 inkludert nakkeadapter R32
Hydrauliske frontskjær
Hydraulisk chuck 22 – 44 mm
Hydraulisk stanglås type 3 eller 4. 22-44 mm
Hydraulisk høytrykksvannpumpe Cat 1010 50 bar.
Vinsj kobles med hurtigkoblinger på hydraulikkslangene.
Hydraulisk vinsj Ramsey Taurus 12, 40 m wire inkludert krok 5,5 tonn maks drakraft.
GDS-system for programmert borring.
Kjørelys i front
2 stk arbeidslys topp og 1 stk ved ventilbord.
Runde blinklys 1 stk foran.
Levering og montering av holder på tårn for stenger ved prøvetaking.